Sportszövetségi felkérésre készítettünk sportági bemutatkozó videót, melynek témája egy új, fejlődő sportág: a targetsprint

A targetsprint egy új sportlövész szakág, amelyben az erőnlét alapvetően meghatározza az eredményességet. A lövéssorozatok között a versenyzőknek középtávú szakaszokat, háromszor négyszáz métert kell lefutniuk. Leginkább tehát a sílövészetre hasonlít. A Nemzetközi Sportlövőszövetség azzal a céllal hívta életre a targetsprintet, hogy megmozgassa a sportlövőket, ne álljanak végig egy helyben, egyben létrehozzon egy a nézők számára is látványosabb sportágat. A targetsprint 2013-ban mutatkozott be, és négyéves tesztidőszak után 2017-ben megrendezték az első világbajnokságát is. Akik Magyarországon elkezdték, nagyon nagy erőbedobással csinálják, és a hazai szövetség is támogatja a szakág fejlődését.

A légpuskás sprint művelőinek többsége sportlövőkből, illetve a rokonsportágak képviselőiből áll. Egy-egy verseny a biatlonosok vagy akár az öttusázók felkészülését is jól szolgálhatja. Ahogy a sílövészetben, úgy a targetsprintben is az jelenti a legnagyobb nehézséget, hogy a futások után minél pontosabban kell lőni, különben sok időt veszít az illető. Létfontosságú tehát, hogy a sportolók minél gyorsabban le tudják csökkenteni a pulzusszámukat, illetve lövés közben vissza tudják tartani a lélegzetüket, ami oxigénhiányos állapotban ugyebár nem olyan egyszerű.

Íme az elkészült videó