Tízéves internetes élő közvetítéses múltunk alatt az eddigi legsokoldalúbb munkánkon vagyunk túl. A Duna Arénában rendezett Szinkronúszó Világkupán kellett (rövid idő alatt) megoldani, hogy a szervezők eleget tudjanak tenni a nemzetközi szövetség közvetítésekre vonatkozó streaming és tévés előírásaira: azaz legyen az eseményről többkamerás profi livestreaming, amelynek egyúttal a host broadcast követelményeknek is meg kell felelnie.

Semmi gond, hiszen a Kompakt Host Broadcast szolgáltatásunk pont ez tudja. Eredetileg ezt arra hoztunk létre, hogy többkamerás élő műsort tudjunk adni egy sportesemény azon részéről, amikor még nincs élő tévés gyártás, közvetítőkocsi stb… a helyszínen, de ha végig mi adunk élőben az sem probléma. Ahogy megismertük az igényeket kiderült, hogy a Sport TV és az Eurovision is szívesen átvenné az adásunkat. És így is lett.

https://vimeo.com/344313367

Jó látni, hogy megérte a rengeteg időt, pénzt energiát befektetni a minőségbe. Így tudjuk a a livestreaming produkciókat tévés szinten művelni. Így már “csak” a disztribúció irányaival kellett külön foglalkozni. (FINA TV, mindiGO, Sport TV, Eurovision). A tévés élő közvetítést és a livestreaminget ugyanaz a stáb és eszközpark állította elő, aminek a következő előnyei vannak pl. egy sportszervezet/sportszövetség számára:

  • A live streaming is tévés jellegű közvetítés lesz. (4 kamera, operatőrökkel, RF és víz alatti kamerával, broadcast rögzítéssel, élő pontozással és kilépő interjúkkal)
  • Egy csapattal kell csak kapocslatot tartani. (Mert a Eurovision, mindiGO, FINA TV, Sport TV, SNG technikai ügyintézést már mi végeztük.)
  • Nem terheli két gyártási költség a rendezvény büdzséjét. (Egy tévés gyártás napi költsége, akár 2-3 millió forint is lehet.)
  • Könnyen állnak elő a kiegészítő médiatermékek, mert benne vannak akik csinálják. (Így készült néhány napon belül showreel és külön tévés összefoglaló a Szinkronúszó Világkupáról a Sport TV-re.)
Az Eurovision ezen a műholdas kocsin keresztül kapta az élő közvetíést
Az Eurovision ezen a műholdas kocsin keresztül kapta a jelet